رای ثبت شده (ثبت رای)
عنوان انگلیسی : Carrageenan
دسته بندی : خوراکی و دارویی
کد محصول : 76
کاراگینان افزودنی است که به عنوان غلیظ کننده، امولسیون کننده وبرای حفظ و نگهداری مواد غذایی و نوشیدنیها استفاده می شود. این ماده در صنایع غذایی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. از این ماده در بستنی، شیرهای غیر لبنی، دسرهای ژلهای و... استفاده میشود. شما می توانید جهت خرید کاراگینان با کیفیت و قیمت مناسب با شیمیایی نمونه در تماس باشید.
تلفن تماس:
۰۲۱-۲۶۳۰۵۵۷۸
۰۹۱۲۳۲۰۵۱۶۳
کاراگینان عصاره ای از جلبک دریایی قرمز است که معمولاً با نام خزه ایرلندی شناخته می شود. این جلبک دریایی خوراکی بومی جزایر انگلیس است، صدها سال است که در آشپزی سنتی استفاده می شود. کاراگینان ها یا کاراگینین ها خانواده ای از پلی ساکاریدهای سولفاته خطی طبیعی هستند که از جلبک های دریایی قرمز خوراکی استخراج می شوند. کاراگینان ها به دلیل خاصیت ژل شدن، ضخیم شدن و تثبیت کنندگی، در صنایع غذایی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. کاربرد اصلی آنها در محصولات لبنی و گوشتی است، به این دلیل که اتصال قوی با پروتئین های غذایی ایجاد میکنند.
کاراگینان حاوی 15-40٪ محتوای استر سولفات است که باعث تولید پلی ساکارید آنیونی می شود. آنها را می توان به طور عمده در سه کلاس مختلف بر اساس محتوای سولفات آنها دسته بندی کرد:
کاپا-کاراگینان در گروه دی ساکارید یک گروه سولفات دارد، لوتا کاراگیناند دو گروه و لامبدا-کاراگینان سه گروه.
بر اساس خواصی که کاراگینان دارد از آن در بستنی ( برای تثبیت اندازه کریستالهای یخ )، پنیر دلمه ای، شیرهای غیر لبنی، ژله، پودینگ و شیر خشک استفاده میکنند. برخلاف ژلاتین که از محصولات حیوانی تهیه می شود، کاراگینان برای گیاهخواران مناسب است.
کاراگینانها مولکول های بزرگ و بسیار انعطاف پذیری هستند که ساختارهای مارپیچی پیچشی ایجاد می کنند. این به آنها امکان می دهد انواع مختلفی از ژل ها را در دمای اتاق تشکیل دهند. به طور گسترده ای در صنایع غذایی و صنایع دیگر به عنوان مواد ضخیم کننده و تثبیت کننده استفاده می شوند.
سه کلاس اصلی تجاری کاراگینان عبارتند از:
تفاوت اصلی که بر خصوصیات کاپا، لوتا و لامبدا کاراگینان تأثیر می گذار، تعداد و موقعیت گروه های سولفات استر در واحدهای تکرار کننده گالاکتوز است. مقادیر بالاتر سولفات استر دمای حلالیت کاراگینان را کاهش می دهد و ژل های با مقاومت کمتری تولید می کند و یا به مهار شدن تشکیل ژل کمک می کند (لامبدا کاراگینان).
همه در آب گرم قابل حل هستند، اما در آب سرد فقط فرم لامبدا ( و نمک های سدیم دو مورد دیگر ) محلول است.
اگرچه هیچ عطر و طعم و ارزش غذایی ندارد، اما یک ماده ضخیم کننده و تثبیت کننده مفید است. برخی از تولیدکنندگان برای جلوگیری از جدا شدن شیر، آن را در محصولاتی مانند شیر کاکائو مورد استفاده قرار میدهند.
همچنین میتواند جایگزین چربی در غذاهای کم چرب یا بدون چربی باشد و همچنین جایگزینی برای محصولات لبنی برای وگانها نیز میباشد.
بعضی از تولیدکنندگان از کاراگینان در گوشت های فرآوری شده و مرغ برای تردتر شدن آنها استفاده میکنند.
از کاراگینان به عنوان جایگزین ژلاتین برای وگانها، در دسرها استفاده می کنند.
همچنین یک ماده رایج در کنسرو غذای حیوانات خانگی است.
محصولاتی مانند ژل های خوشبو کننده هوا و خمیردندانها ( به عنوان تثبیت کننده برای جلوگیری از جدا شدن مواد تشکیل دهنده ) نیز غالباً حاوی کاراگینان هستند.
سایر کاربردهای کاراگینان عبارتند از:
از آنجا که کاراگینان کاربردهای متنوعی دارد ، در طیف وسیعی از محصولات گنجانده شده است.
غذاهای زیر معمولاً حاوی کاراگینان هستند:
لبنیات: خامه، شیر کاکائو، بستنی، خامه ترش، پنیر دلمه
جایگزینهای مواد لبنی: شیر سویا، شیر بادام، شیر نارگیل، و پودینگ سویا و سایر دسرها
گوشت: گوشت بوقلمون خرد شده، مرغ آماده، و غذاهای گوشتی آماده
غذاهای آماده: سوپ و آبگوشت کنسرو شده، شام های مایکروویو و پیتزاهای منجمد
برخی از نوشیدنی های انرژی زا یا تقویتی و یا نوشیدنیهای رژیمی حاوی کاراگینان هستند، همچنین برخی مکمل ها از جمله ویتامین های جویدنی نیز حاوی آن هستند.
پس از برداشت، جلبک دریایی خشک شده، پوسته پوسته شده و به تولید کننده کاراگینان ارسال می شود. در آنجا جلبک دریایی آسیاب می شود، برای از بین بردن ناخالصی ها مانند شن و ماسه الک می شود و کاملاً شسته می شود. پس از شستشو با محلول داغ قلیایی (به عنوان مثال، 5-8٪ هیدروکسید پتاسیم)، سلولز با سانتریفیوژ و فیلتراسیون از کاراگینان خارج می شود. محلول کاراگینان حاصل سپس با تبخیر غلیظ می شود. خشک شده و آسیاب می شود.
جلبک خام ابتدا انبار شده و بخشی از آلودگیها به صورت دستی از بین می روند. سپس جلبکها شسته می شود تا نمک و شن از بین برود و سپس در قلیایی گرم پخته می شود تا قدرت ژل افزایش یابد. جلبک پخته شده شسته، خشک و آسیاب می شوند.
تفاوت اساسی در فرآیند تصفیه این است که ابتدا کاراگینان حل شده و فیلتر می شود تا بقایای دیواره سلول از بین برود. کاراگینان از محلول شفاف یا توسط ایزوپروپانول یا کلرید پتاسیم رسوب داده میشود.
یک فناوری ترکیبی که در آن جلبک به صورت ناهمگن توسط فرآیند نیمه تصفیه شده تصفیه میشود، اما از الکل یا نمک زیاد برای جلوگیری از انحلال استفاده می شود.
برخی از دانشمندان شواهدی ارائه داده اند كه كاراگینان باعث التهاب دستگاه گوارش میشود و سمی است و ادعا می كنند كه ممکن است باعث كولیت، IBS، آرتریت روماتوئید یا رماتیسم مفصلی و حتی سرطان روده بزرگ باشد.
طبق گفته دانشمندان این شواهد میتواند نادرست و گمراه کننده باشد و هنوز هیچ دلیل معتبری برای منع استفاده از کاراگینان وجود ندارد.
در مورد اینکه آیا یافته های مطالعات که مبتنی بر سلول و حیوانات میباشد، می تواند برای افراد قابل استفاده باشد، بحث هایی وجود دارد.
عوارض جانبی احتمالی مصرف کاراگینان عبارتند از:
سایت فروش مواد شیمیایی نمونه در تلاش است تا در کنار کارشناسان حرفه ای خود انواع مواد شیمیایی با قیمت مناسب و کیفیت عالی را در اختیار شما مشتریان عزیز قرار دهد.
جهت دیدن نمونه کارهای بیشتر روی اینجا کلیک کنید.
جهت استعلام قیمت خرید کاراگینان با ما در تماس باشید.
09123205163 مدیر فروش